© jan van de velde

Jonge ree gestikt in omheining van overstromingsgebied

Gisteren trof Lucas Weyn aan de rand van het nieuwe overstromingsgebied in Driegoten (Hamme) een jonge ree aan, die met de kop was vastgeraakt in een omheining en zo door verstikking om het leven kwam. Het aantal reeën en ook vossen nam de jongste jaren explosief toe in het Scheldegebied.

jan van de velde

“Ik maakte met mijn labrador Rex een wandeling in het nabij­gelegen natuurgebied”, legt Lucas Weyn uit. Hij woont al 45 jaar in ­Wagenheide, een klein zijstraatje van Driegoten dat uitgeeft op de Sigma-werken die momenteel worden uitgevoerd voor de aanleg van het gecontroleerd overstromingsgebied Den Bunt.

“Rex liep voor mij uit en hield halt bij de afsluiting van de werken. Mijn hond reageerde eerst schichtig en keek dan meewarig naar de kop van de ree, die vastzat tussen de afsluiting. Het deed me toch ook wat om het dier zo te zien hangen in de omheining.”

Volgens Willy Van Hoey, voorzitter van de wildbeheereenheid Scaldiana, is het aantal reeën - en ook vossen - in het Scheldegebied fors is toegenomen. “In 2003 hebben we de eerste ree opgemerkt”, ­getuigt Van Hoey. “Vorig jaar telden we tweehonderd reeën in ons gebied langs de Schelde. Dat is het optimale aantal in deze voor ­reeën mooie biotoop, waarin ze vooral rust en voldoende voedsel vinden.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER