Topdarter Kim Huybrechts met Shana De Loose bij zijn dartskraampje.© Gino Van Looy

Dartskraam van Kim Huybrechts levert heel wat geld op voor Shana (35), die strijdt tegen darmkanker

Nijlen -

Topdarter Kim Huybrechts toonde op paasmaandag zijn gouden hart en besloot om op de jaarmarkt van Nijlen een actie te organiseren voor Shana De Loose (35), die getroffen is door darmkanker. Huybrechts stelde een kraampje op voor zijn dartswinkel. Voor 3 euro kon iedereen zes pijlen werpen. Wie de hoogste score realiseerde, kreeg een dartsworkshop met Kim Huybrechts himself. Alle inkomsten waren voor Shana.

givl

Het kraampje was een overweldigend succes. “Dat mag je wel zeggen”, vertelt Huybrechts. “We zijn om 9u ’s morgens opengegaan. Het is nu middag en ik heb nog geen seconde rust gehad. (lacht) Al is dat niet erg, want het is de bedoeling dat dit initiatief veel volk trekt. We maken ook nog eens extra duidelijk dat dit is om Shana te steunen. Dit is de eerste keer dat ik op de jaarmarkt sta. Andere jaren ben ik dan aan het darten, maar nu kon ik me niet kwalificeren. Dat is jammer, maar nu kan ik nog wat extra reclame maken. Ik heb hier al veel verrassende deelnemers gezien en ook veel jeugd. Dat doet me deugd.”

Ook Shana zelf was vanuit Deurne naar Nijlen afgezakt. “Ik kende de jaarmarkt van Nijlen niet, maar toen ik wist dat Kim hier met een kraampje ging staan, ben ik uiteraard gekomen. Ik vind het geweldig wat hij voor mij doet, vooral omdat we elkaar niet kenden. Maar hij was op onze crowdfunding gestuit en besloot om me te helpen. Ik kan alle hulp gebruiken, want door mijn ziekte heb ik nu een pak minder inkomsten omdat ik niet meer kan gaan werken. En de rekeningen blijven komen. Er loopt hier heel veel volk op de jaarmarkt rond en ik zie dat de mensen ook veel darten in het kraam, ik ben dus heel tevreden”, aldus Shana.

Een van die deelnemers is Johan uit Olen. “Ik zak regelmatig af naar de jaarmarkt hier en nu valt het weer ook mee. Ik heb gehoord van de actie en vind dat heel mooi. Ik wil wel eens kijken hoeveel ik kan gooien. Het record staat nu op 181. Dat ga ik niet halen, maar boven de 100 geraken zou toch al mooi zijn. En mocht dat niet zo zijn, dan heb ik toch een goed doel gesteund”, zegt hij.

LEES OOK. Topdarter Kim Huybrechts toont zijn gouden hart met actie voor doodzieke Shana: “Ik ben echt bang om zelf zoiets te krijgen”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Darts