Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Sander de Wilde

ONZE OPINIE. “België, kampioen in veel, maar niet op de arbeidsmarkt”

“Staatssecretaris voor Asiel en Migratie Nicole de Moor (CD&V) wil ambtenaren van de Dienst Vreemdelingenzaken nu ook mensen zonder recht op papieren laten repatriëren, door een personeelstekort bij de luchtvaartpolitie. België is kampioen in veel, maar niet op de arbeidsmarkt”, schrijft politiek journalist Isolde Van den Eynde.

27 reacties

  • Marco brilmans

    12 maanden geleden
    Zolang men inzake personeelsbeleid, de focus blijft leggen op competenties van mensen en ze daarop belonen of afrekenen.. dan komt er geen groei en vooruitgang. Zie naar ons onderwijssysteem, je kan enkel dalen of afzwakken.. groeien wordt niet gestimuleerd. Je best doen of je ligt eruit.
  • Karel Belmans

    12 maanden geleden
    Vooral gezocht : bekwame ministers!
  • Stijn Buyze

    1 jaar geleden
    Op mijn werk zit er een arts uit Litouwen, een uit Palestina en een uit India. Alledrie uitstekende, sympathieke artsen die zich enorm inspannen om goed Nederlands te spreken. Hun diploma's hebben ze elders behaald maar zijn hier toch erkend. Waarom mag dat niet voor veel andere hoogopgeleide, Nederlands lerende, allochtonen??? België ontzegd zich enorm veel talent op die manier. Als Yelena, Ali of Bwana een uitstekende leerkracht was in zijn thuisland, waarom moet hij/zij dan toiletten kuisen?
  • Bert Stellamans

    1 jaar geleden
    Ben in portugal. Hier werkt iedereen. Is sociaal systeem langs 2 zijden. Iedereen heeft rechten maar ook plichten. Niet werken bestaat hier niet.
  • Frank Wagemans

    1 jaar geleden
    In Nederland werkt ruim 80% van de Oekraïners, in vlaanderen mogen zij niet werken omdat zij eerst beter Nederlands moeten kennen dan het gros van de vlamingen. In Nederland kent men zo'n taalbekrompenheid totaal niet; daar volstaat een basiskennis Engels ...