Direct naar artikelinhoud
NieuwsBinnenland

Treinverkeer op Brusselse Noord-Zuid-verbinding kan hervatten, wel nog grote hinder

Archiefbeeld.Beeld Tim Dirven

Het treinverkeer tussen de stations Brussel-Zuid en Brussel-Noord heeft dinsdagochtend tussen 6.55 uur en 8 uur volledig stilgelegen wegens rookontwikkeling in de spoortunnel. Ook werd het station van Brussel-Centraal geëvacueerd. De hinder voor het spoorverkeer is groot.

en

De rookontwikkeling situeerde zich in koker 3, dat zijn de sporen 5 en 6. Uit veiligheid en op vraag van de brandweer werd de volledige tunnel afgesloten, aldus spoornetbeheerder Infrabel.

De brandweer van Brussel en Infrabel kwamen ter plaatse. Er stonden geen treinen geblokkeerd in de tunnel zelf, maar alle treinverkeer werd wel opgehouden in de naburige stations. Door de rookontwikkeling werd ook station Brussel-Centraal geëvacueerd. Alle P-treinen werden afgeschaft, zegt Thomas Baeken, woordvoerder van Infrabel.

Na een inspectie van de ruimten door de brandweer, die de oorsprong van de rook niet kon vaststellen in een van de tunnels die Brussel-Zuid met Brussel-Centraal verbindt, kon het spoorverkeer rond 8 uur hervat worden. De hinder voor het spoorverkeer zal echter nog een hele tijd groot zijn.

Twitter bericht wordt geladen...