Grijszwart met pluizige oren: moormaki geboren in Zoo Planckendael

Grijszwart met pluizige oren. De zoo van Planckendael is een moormaki rijker. Dat laat de dierentuin weten in een persbericht.  

“Het jong is op dit moment nog grijszwart, een perfecte camouflagekleur, maar de kleur van een moormaki kan nog tot vier à acht weken na de geboorte veranderen. Wordt het dier zwart, net zoals vader Oreo, dan is het een mannetje. Gaat het eerder in de koperkleurige richting met extra witte pluimpjes aan de oren? Dan is het een vrouwtje, net zoals moeder Kimmie”, vertelt verzorger Elke. “We gaan op zoek naar een naam die start met een letter Y, net zoals voor alle andere pasgeboren dieren in het jaar 2023.” Voor een mannetje zal het Yoefi of Yoki worden, voor een vrouwtje Yuna of Yucca. Bezoekers kunnen stemmen op de naam op de Instagramstories van Planckendael.

De nieuwe moormaki is al het derde jong van Oreo en Kimmi. In 2021 kregen de twee hun eerste jong en dat was toen een primeur voor Planckendael. Het meisje kreeg de naam Wifi en is ondertussen al even groot als haar moeder. Een jaartje later volgde zus Xhuna.

Dat is bijzonder goed nieuws voor het internationale kweekprogramma van deze bedreigde apensoort, die ook wel een zwarte lemuur genoemd wordt, meldt de dierentuin. “De dieren komen enkel voor op het Afrikaanse eiland Madagaskar waar ze te kampen krijgen met houtkap van hun habitat, stroperij en illegale handel”, klinkt het.

© Zoo Planckendael

© Zoo Planckendael

 (sgg)

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen