Samsung vermindert productie microchips na slechtste kwartaal in 14 jaar

Samsung boekte in het eerste kwartaal zijn slechtste winst sinds de financiële crisis van 2009. De vraag naar microchips stokt, waardoor de prijzen onder druk staan.

Waarom is dit belangrijk?

Na de coronapandemie steeg de vraag wereldwijd naar microchips toen economieën opnieuw hun producties opstartten. De producenten en leveranciers konden niet volgen en spanden zich in om het chiptekort weg te werken. Toen de globale economie opnieuw vertraagde, daalde ook de vraag naar die microchips.

De cijfers: Samsung Electronics zag zijn winst in het eerste kwartaal van 2023 met 96 procent dalen tot 600 miljard won (456 miljoen dollar). Vorig jaar boekte ’s werelds grootste halfgeleiderproducent in hetzelfde kwartaal 14,12 biljoen won, omgerekend 10,6 miljard dollar.

  • Samsung had al een daling verwacht van 69 procent, maar het resultaat draaide nog erger uit. Dat schrijft de Financial Times.
  • De schade voor het bedrijf bleef relatief beperkt dankzij de verkoop van smartphones
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer