Eduardo Soares / Unsplash

Opvallende Maserati doet bankkaartfraudeur de das om

De Antwerpse lokale politie heeft een man van 41 gearresteerd die ervan verdacht wordt bankkaartfraude gepleegd te hebben in verschillende provincies. Samen met twee handlangers sloeg hij minstens dertien keer toe. De man kwam in beeld bij de politie omdat hij zich van en naar verschillende feiten liet voeren in een opvallende sportwagen van het merk Maserati. 

Na doorgedreven onderzoek heeft de Antwerpse lokale politie een 41-jarige man kunnen arresteren die samen met twee handlangers verdacht wordt van bankkaartfraude. Ze hadden het gemunt op oudere klanten die langsgingen bij onbemande bankautomaten om bankzaken te regelen. Het trio wordt ervan verdacht minstens dertien keer te hebben toegeslagen in dergelijke "selfbankings" in Antwerpen, Oost-Vlaanderen en Brussel. Ze wisten ruim 19.000 euro te stelen. 

Elke keer opnieuw gebruikte de 41-jarige fraudeur dezelfde techniek. Hij observeerde de oudere klanten en probeerde hun pincode af te lezen door stiekem mee over hun schouder te kijken. Daarna wrong hij zichzelf tot aan de terminal om het slachtoffer af te leiden en de bankkaart te stelen. Wanneer de klanten beseften dat hun kaart verdwenen was, spoorde de fraudeur hen aan om hun pincode nog eens in te voeren in de hoop dat ze zo hun kaart zouden terugkrijgen. De verdachte gebruikte erna de bankkaarten zelf om geld af te halen en te winkelen. 

Naast kledij en twee wagens werden ook verschillende gsm-toestellen en 7.120 euro in beslag genomen.
Lokale Politie Antwerpen

Op een kleine maand tijd sloeg hij toe in Antwerpen-centrum, Deurne, Ekeren, Hoboken, Dilbeek, Ninove en Ukkel. De man kwam voor het eerst in beeld bij de politie omdat hij zich van en naar die plekken liet voeren in een opvallende Maserati van een 54-jarige handlanger. Later schakelde hij ook een 58-jarige kompaan in met een Volkswagen. Dat trio is nu dus gearresteerd. De twee wagens zijn in beslag genomen, samen met enkele gsm-toestellen en 7.120 euro. 

Meest gelezen