BAS geeft Malinwa gelijk: KV Mechelen krijgt toch drie punten na gestaakte match in Charleroi

KV Mechelen krijgt dan toch de drie punten uit de gestaakte wedstrijd tegen Charleroi. Dat heeft het Belgische Arbitragehof voor de Sport (BAS) dinsdag beslist. De Disciplinaire Raad oordeelde aanvankelijk dat de wedstrijd volledig opnieuw gespeeld moest worden achter gesloten deuren, maar in beroep krijgt Malinwa toch gelijk.

tsfn

Tijdens Charleroi - KV Mechelen op 12 november 2022 maakten de thuissupporters amok. Nadat een deel van de Charleroi-aanhang herhaaldelijk tennisballen en vuurwerk op het veld had gegooid, besliste scheidsrechter Jan Boterberg de wedstrijd definitief te staken bij een 1-0-tussenstand.

Volgens het reglement zouden de drie punten voor KV Mechelen zijn, maar de Disciplinaire Raad voor het Profvoetbal (DRP) vond een procedurefout en oordeelde dat de wedstrijd volledig opnieuw gespeeld moest worden achter gesloten deuren. KV Mechelen trok daarop naar het BAS. Ook het Bondsparket en Anderlecht, Cercle Brugge, Westerlo en OH Leuven (rechtstreekse concurrenten van Charleroi voor een ticket voor de Europe Play-offs, red.) waren het oneens met de uitspraak.

Dinsdag kende het BAS de drie punten toch toe aan KV Mechelen, dat zo gespaard blijft van een overbodige wedstrijd in de laatste rechte lijn naar de bekerfinale tegen Antwerp. In het klassement veranderen de drie extra punten weinig voor de Kakkers die nog steeds dertiende staan. Charleroi heeft nu nog slechts twee wedstrijden in plaats van drie om zich te verzekeren van een plek in de top acht en deelname aan de Europe Play-offs. Momenteel staan de Zebra’s op de achtste plaats met 47 punten. Anderlecht (46) en Cercle Brugge (44) zijn de eerste achtervolgers, Westerlo staat zevende met 49 punten.

“De club is blij dat het geweld in en rond onze stadions met deze beslissing wordt veroordeeld”, reageerde KV Mechelen op haar eigen webstek.

MEER OVER KV Mechelen