© RR

© BFM

thumbnail: null
thumbnail: null

Zeven wagens botsen op elkaar bij spectaculair ongeval op E313: tijdlang zware file

Op de E313 heeft er dinsdagmiddag ter hoogte van Herentals, in de rijrichting van Antwerpen, een zware kettingbotsing plaatsgevonden. Zeven wagens botsten er op elkaar. Er vielen wonderwel geen gewonden. Nog op de E313 kantelde een wagen ter hoogte van Geel-Oost.

joro

Het ongeval gebeurde ronde 12.30 uur, ter hoogte van Herentals Industrie waar al een tijdje wegwerkzaamheden plaatsvinden. In beide rijrichting wordt het verkeer er al enige tijd over twee rijstroken gestuurd.

“Hoe het ongeval precies gebeurde is een beetje een raadsel, maar zeven wagens zijn echt vol op elkaar ingereden. Wagens werden de hoogte ingestuwd en een wagen staat zelfs op het dak van een andere. We kunnen echt spreken van een hoop wagens”, zei Peter Bruynickx van het Vlaams Verkeerscentrum.

Als gevolg van het ongeval kon het verkeer in de richting van Antwerpen meer dan een uur enkel stapvoets passeren over één rijstrook. In de andere richting ontstond snel een lange kijkfile. Rond 13.45 uur werd de weg vrijgegeven. In eerste instantie bleef het lang aanschuiven in beide richtingen op de E313, maar rond 14.15 uur begon het fileleed snel te minderen.

Gekantelde wagen

Nog op de E313, ter hoogte van Geel-Oost, kantelde dinsdagmiddag een voertuig richting Ranst. De wagen trok een zware caravan en was beginnen slingeren. Zo raakte het voertuig uit balans en kantelde het op de pechstrook. De inzittenden kwamen er met de schrik vanaf. De hinder voor het verkeer bleef beperkt.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer