© Getty Images

Na vrouw is nu ook echtgenoot overleden na het eten van kogelvis

Een Maleisisch koppel is overleden nadat ze kogelvis aten zonder het te weten. De vrouw Lim Siew Guan (83) overleed dezelfde dag al. Zaterdag is ook de man Ng Chuan Sing (84) overleden. Hij lag acht dagen in een coma.

Nienke Wensveen
Bron: CNN

Zonder het te weten kocht het koppel online minstens twee kogelvissen. Volgens hun dochter kochten ze daar al jarenlang vis en lette haar vader daarom niet erg op bij de aankoop. Dezelfde dag frituurde Lim de vis voor de lunch. Volgens de autoriteiten had ze toen al ademhalingsproblemen. Een uur na het eten kreeg Ng dezelfde symptomen. Hun zoon bracht hen naar het ziekenhuis, waar Lim dezelfde avond al overleed. Ng lag op de afdeling intensieve zorgen in een coma, maar overleed acht dagen later ook.

LEES OOK. Maleisische vrouw (83) overleden nadat ze kogelvis at, man (84) in levensgevaar

Kogelvis bevat het gif tetrodotoxine. Dit is 275 keer dodelijker dan kaliumcyanide. Het gif van een vis kan al 25 à 30 personen doden. Het gif is niet uit de vis te koken of te bevriezen. De giftige delen kunnen alleen heel voorzichtig weggehaald worden voor het serveren. Daarom is het serveren van kogelvis in België verboden. In Japan is de vis echter een delicatesse onder de naam Fugu. Chefs moet wel tien jaar oefenen voordat ze hun kogelvis aan mensen mogen voorschotelen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER