© AFP

Beurs van Parijs bereikt nieuw record

De beurs van Parijs heeft dinsdag een nieuw record gehaald. Begin maart ging de sterindex CAC 40 al net boven de 7.400 punten, en na het verlengde paasweekend deed de index daar nog een schepje bovenop. Iets voor 16 uur tikte de beurs van Parijs 7.403,67 punten aan. Na de financiële onrust die de voorbije weken vanuit de Amerikaanse banken aanwaaide, lijken beleggers opnieuw bereid risico’s te nemen.

mtm
Bron: BELGA

Na de piek van 6 maart maakte de Franse sterindex nog een ferme duik door die bankencrisis - op 20 maart noteerde de CAC 40 op minder dan 6.800 punten. Sinds begin dit jaar is de CAC 40 14 procent in waarde gegroeid.

De banken die opgenomen zijn in de sterindex hebben de verliezen die ze gemaakt hebben in nasleep van het faillissement van de Amerikaanse Silicon Valley Bank en de overname van Credit Suisse door UBS, wel nog niet kunnen goedmaken. Zo blijft Société Générale bijna 20 procent noteren onder het niveau van begin maart. Bij BNP Paribas gaat het om een achterstand met 10 procent en bij Crédit Agricole met 5 procent.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer