Ondanks het ongeval blijft bakkerin Chantal Dentant (64) haar brood verkopen.
Volledig scherm
Ondanks het ongeval blijft bakkerin Chantal Dentant (64) haar brood verkopen. © TLG

Klantvriendelijkheid ten top: wagen rijdt bakkerij binnen, maar Chantal (63) blijft brood verkopen

Een auto is dinsdagmiddag tegen de gevel van bakkerij Gheysen in Oostende gereden. De bestuurster en haar baby werden ter controle naar het ziekenhuis gebracht. Een grote glaspartij van de bakkerij is stuk. Maar terwijl de brandweer volop bezig was, bleef de bakkerin brood verkopen. “Alles voor de klanten”, zegt ze lachend.

  1. Moeder en zoon tien dagen na zware woningbrand in Oostende nog altijd in ziekenhuis: “We proberen positief te blijven”
    PREMIUM

    Moeder en zoon tien dagen na zware woning­brand in Oostende nog altijd in ziekenhuis: “We proberen positief te blijven”

    Een week geleden, op zondag 21 april, verwoestte een felle brand het huis van de familie Anasov in de Eduard Hammanstraat. Het hele gezin werd overgebracht naar het ziekenhuis. De middelste zoon Dini (22) en dochter Rayyana (23) mochten het ziekenhuis al snel verlaten, maar moeder Aza (46) en de jongste zoon Adan (17) liggen nog altijd in het ziekenhuis met zware brandwonden. We spreken met oudste broer Magomed (26). Hij was op het moment van de ramp niet thuis, maar vertelt ons hoe het gaat met zijn ouders, broers en zus.
    Oostende
  2. Moet cultuur goedkoper of zelfs gratis worden in Oostende? Wij deden de politieke rondvraag: “Dat het omwille van tweedeverblijvers niet gemakkelijk is om musea gratis te maken, is gebakken lucht”
    PREMIUM

    Moet cultuur goedkoper of zelfs gratis worden in Oostende? Wij deden de politieke rondvraag: “Dat het omwille van tweedever­blij­vers niet gemakke­lijk is om musea gratis te maken, is gebakken lucht”

    Het gratis maken van museumbezoeken is een dilemma dat veel vragen oproept over hoe er in Vlaanderen omgegaan wordt met het toegankelijkheidsaanbod. De Oostendenaar is vragende partij om cultuur goedkoper te maken. Dat blijkt uit onze rondvraag, waar meer dan 130 Oostendenaars hun stem lieten horen. Wij luisterenden bij de politieke verantwoordelijken hoe haalbaar dat is. “Om niet stedelijke musea, zoals Mu.ZEE, gratis te maken, moeten we in onderhandeling gaan met de besturen. Ons voorstel moet nadien nog goedgekeurd worden”, klinkt het alvast vanuit de Stad.
    Oostende