Koers Bitcoin moet verder stijgen om investering van El Salvador winstgevend te maken

Bitcoin (BTC), de grootste cryptomunt op de markt, heeft voor de eerste keer sinds juni 2022 de kaap van 30.000 dollar gerond. Dat is goed nieuws voor alle cryptobeleggers, maar voor velen van hen moet de koers nog verder stijgen om het verlies van het voorbije jaar weg te werken. Het Centraal-Amerikaanse land El Salvador is één van hen.

Waarom is dit belangrijk?

Het omvallen van Silicon Valley Bank en Signature Bank heeft Bitcoin geen windeieren gelegd. De koers van de cryptomunt is sinds begin maart gestegen van ongeveer 23.000 dollar tot iets meer dan 30.000 dollar vandaag.

In het nieuws: op het moment van schrijven is één Bitcoin welgeteld 30.200 dollar waard.

  • Ten opzichte van een dieptepunt in de herfst van 2022, toen de grootste cryptomunt op de markt zo'n 15.500 dollar waard was, is de koers met meer dan 90 procent gestegen.

Wat betekent dat voor El Salvador?

Goed nieuws: de koersstijging is een welgekomen geschenk voor de cryptobeleggers, waaronder El Saldavor. Het Centraal-Amerikaanse was in 2021 het eerste land om de cryptomunt te legalise

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer