© AFP

Duizelingwekkend: Erling Haaland is alweer record rijker met 45ste (!) goal in amper 39 wedstrijden

Duizelingwekkend. Dat zijn de cijfers achter Erling Haaland, de Manchester City-spits die dinsdagavond opnieuw demonstreerde met een glansprestatie in de Champions League tegen Bayern München. De Noorse spits zit al aan 45 doelpunten dit seizoen.

Laurens Van Heuverswijn

Een belachelijk hoog cijfer, en het is zelfs een record. Geen enkele speler uit de Premier League deed ooit straffer. Niet te vergeten: we zijn nog maar midden april. In 2003 scoorde Ruud van Nistelrooy eens 44 keer, terwijl in Mo Salah in 2018 hetzelfde aantal rozen prikte. Het straffe is dat Haaland met 45 goals in amper 39 wedstrijden dus ook meer dan tien wedstrijden minder nodig had dan de anderen om het record te breken.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

De statistiek gaat terug sinds de start van de Premier League in de jaren negentig, maar ook daarvoor konden spelers met een Engelse club amper zoveel scoren in een seizoen. OptaJoe dook in het archief, diepte het jaartal 1928 en vond daar Dixie Dean. De Everton-speler scoorde dat seizoen 56 doelpunten na 39 wedstrijden en eindigde uiteindelijk met een totaalscore van 63. Bijna een eeuw geleden dus dat een speler met zo’n scorend vermogen te vinden was op een Engels voetbalveld...

Aangeboden door onze partners
Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer