© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

© Bart Van den Langenbergh

1 / 3
thumbnail: null
thumbnail: null
thumbnail: null

Grote buit bij inbraak in sporthal Stadspark

Turnkring Lenig en Gezwind uit Turnhout raakte maandagnacht voor duizenden euro' s aan computermaterialen kwijt bij een inbraak in de sporthal Stadspark in Turnhout.

Bart Van den Langenbergh

Dieven maakten in de nacht van maandag op dinsdag een grote buit in de sporthal Stadspark langs de Steenweg op Zevendonk in Turnhout.

Ze forceerden de deuren van de onthaalruimte, het lokaal van de zaalwachter en een vergaderlokaal. Uit het lokaal van de zaalwachter verdween een kluis met daarin ongeveer duizend euro.

In het vergaderlokaal was de buit groter. Daar gingen de dieven aan de haal met 17 iPads, 2 iMacs (desktopcomputers) en een beamer van turnkring Lenig en Gezwind. Daar was maandag een workshop van de turnkring begonnen over 3D-printen, in combinatie met sport en spel. "We ramen het verlies tussen de 5.000 en 10.000 euro", zegt Kathleen Hermans, penningmeester van de turnkring. De gestolen computers waren deels eigendom van de club en deels van de penningmeester zelf. Vijf dure 3D-printers lieten de dieven gelukkig wel achter.

De politie is met een onderzoek bezig maar de daders zijn nog spoorloos.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER