Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

OPROEP. Groenlandse walvis voor kust van Vlissingen gespot

Voor de kust bij Vlissingen is maandagavond waarschijnlijk een Groenlandse walvis gezien. Als dat inderdaad zo is, zou het de eerste waarneming in Nederland zijn. Deskundigen bevestigen tegen de PZC en Omroep Zeeland dat het gaat om een Groenlandse walvis.

doro

“De Groenlandse walvis hoort hier niet thuis. Zijn natuurlijke habitat bevindt zich in het koude Noordpoolwater. Hoe deze in de Noordzee terecht is gekomen, weet ik ook niet”, zegt Jaap van der Hiele van de Eerste Hulp Bij Zeezoogdieren (EHBZ) in Zuidwest-Nederland. Mogelijk heeft de walvis een touw of een visnet om zijn staart.

Eind maart werd ook voor de kust van Raversijde (Oostende) een Groenlandse walvis gezien, een spectaculair zeezoogdier dat nog nooit eerder voor de Belgische kust werd gezien, aldus Natuurpunt. Het is niet bekend of het om hetzelfde dier gaat.

Er zouden ook twee Antwerpse vissers op het strand in Vlissingen hebben gestaan toen de walvis werd gespot. Weet u over welke vissers het gaat? Laat het ons weten in onderstaand contactformulier.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER