François Garcia

Ramkrakers boren wagen in winkel in Sint-Agatha-Berchem: "Geen buit, maar schade loopt op tot 50.000 euro"

In Sint-Agatha-Berchem hebben dieven een ramkraak gepleegd op een filiaal van Cash Converters, dat is een winkel die spullen van particulieren opkoopt en daarna weer doorverkoopt. Dankzij het zware beveiligingssysteem is er niets gestolen, maar er is wel voor zo'n 50.000 euro schade.

In de nacht van maandag op dinsdag zijn dieven in volle vaart met een auto de vitrine van de winkel binnengereden. Volgens de winkelverantwoordelijke kon het uitgebreide beveiligingssysteem voorkomen dat de dieven spullen konden stelen. "Er komt rook vrij zodat inbrekers niets kunnen zien", legt François Garcia uit.

De materiële gevolgen van de ramkraak zijn groot: een verbrijzelde glazen deur, een poort vol blutsen en beschadigde vitrinekasten. Het merendeel van de brokstukken en glasscherven ligt nu netjes op een hoop, terwijl werkmannen beginnen met herstelwerken.

Grote materiële schade

Volgens Garcia is dit niet de eerste ramkraak op zijn filiaal. "Een tweetal maanden geleden is op dezelfde manier een poging gedaan om de winkel te overvallen." Toen was er ongeveer 30.000 euro schade aan de infrastructuur. Garcia schat dat het kostenplaatje nu rond de 50.000 euro zal bedragen.

"Vanochtend omstreeks 3 uur vond een diefstal met wagen plaats op de Keizer Karellaan in Sint-Agatha-Berchem. Het voertuig reed in op het pand op nummer 545," bevestigt commissaris Goessens van politiezone Brussel-West. "Het dossier is in handen van het Brusselse parket dat de zaak verder onderzoekt," aldus nog de politiewoordvoerder. Van de daders is er momenteel nog geen spoor.

François Garcia

Meest gelezen