Voor een gezond voedingspatroon zouden we maximaal twee porties rood vlees per week mogen eten, zegt diëtist Michael Sels.
Volledig scherm
PREMIUM
Voor een gezond voedingspatroon zouden we maximaal twee porties rood vlees per week mogen eten, zegt diëtist Michael Sels. © Getty Images / Bram Debaenst

Van biefstuk tot kip: welke vleessoort is het gezondst en het goedkoopst? “We eten amper 2 procent minder vlees dan 10 jaar geleden”

Hoewel het aanbod aan vegetarische alternatieven is toegenomen, zien we dat Belgen amper 2 procent minder vlees en vis eten dan 10 jaar geleden. “In de Vlaamse eetcultuur zit vlees duidelijk diep ingebakken”, klinkt het in het VTM Nieuws. “Vlees kan wél effectief in een gezond eetpatroon passen”, legt diëtist Michaël Sels uit. Welke vleessoort is dan het gezondst? En hoeveel porties per week zijn aangeraden? “Er is een verschil tussen een biefstuk en salami.”