Radio2

Jongens van 15 en 16 rijden na politieachtervolging met auto in kanaal in Willebroek, maar kunnen zichzelf redden

In Willebroek zijn twee jongens van 15 en 16 jaar met hun auto in het zeekanaal Brussel-Schelde gereden, na een achtervolging door de politie. Dat schrijft Gazet van Antwerpen en dat bevestigt het parket aan onze redactie. De jongeren konden zichzelf in veiligheid brengen. Ze moeten voor de jeugdrechter verschijnen.

Afgelopen nacht, rond 0.30 uur, merkten agenten van de politiezone Rivierenland een autobestuurder op die onaangepast rijgedrag vertoonde, in het centrum van Willebroek. Toen ze hem aan de kant wilden zetten voor een controle, sloeg hij op de vlucht. 

"De politie zette een achtervolging in. Het voertuig weigerde te stoppen en reed tussen twee betonblokken door en kwam zo in het zeekanaal Brussel-Schelde terecht", zegt Kato Belmans van het Antwerpse parket.

De twee inzittenden zijn afkomstig uit Willebroek en zijn beiden minderjarig. "De bestuurder is 15 jaar en de passagier 16 jaar. Ze konden zelf uit het voertuig geraken en zijn naar de kant gezwommen. Ze waren niet gewond", zegt Belmans.

Intussen heeft de brandweer de auto uit het water gehaald. De twee zijn opgepakt en moeten voor de jeugdrechter verschijnen. Het onderzoek naar de precieze omstandigheden loopt volop. 

Meest gelezen