Gaslek in grote leiding in Hoboken: Fluvius fakkelt af en buurt geëvacueerd 

De Sint-Bernardsesteenweg in Hoboken was een tijdlang afgesloten door een gasgeur. Een vijftal huizen waren uit voorzorg geëvacueerd omdat ook daar gas werd gemeten. Volgens de brandweer gaat het om een lek in een vrij grote middendrukleiding. 

In Hoboken is vanmorgen een gasgeur vastgesteld aan de Sint-Bernardsesteenweg. De hulpdiensten kwamen ter plaatse en de straat was een tijdlang afgesloten. Ook het tramverkeer van De Lijn was daardoor verstoord. De inwoners van een vijftal huizen werden uit voorzorg geëvacueerd, zo meldde de brandweer. Die voerde metingen uit om gas op te sporen in de huizen. Al zeker in één woning is gas gevonden in de kelder.

Volgens de Antwerpse brandweer gaat het om een gaslek aan een grote middendrukleiding. Nutsbedrijf Fluvius heeft daarom de hoofdtoevoerkraan van de buurt afgesloten. Het nutsbedrijf is overgegaan tot het gecontroleerd affakkelen van het gelekte gas. Alle druk is intussen van de leiding, waardoor Fluvius nu veilig herstellingen kan doen. Er is geen enkel gevaar meer voor de omwonenden.

BEKIJK - Brandweer fakkelt gecontroleerd het gelekte gas af:

Videospeler inladen...

Meest gelezen