©Ivan Elegeert

Bewoonster van serviceflat in Lokeren overlijdt door onderkoeling na onopgemerkte val

Een 90-jarige bewoonster van een serviceflat in residentie Polderhuis in Lokeren is vanmorgen dood teruggevonden op de parking voor het gebouw. Na onderzoek van het parket blijkt het om een ongeval te gaan, waarbij de vrouw ten val moet gekomen zijn en wellicht door onderkoeling gestorven is. Ze werd te laat gevonden om nog hulp te kunnen bieden.

“Het was één van onze collega’s die aan haar ochtenddienst moest beginnen die vanmorgen rond 6.20 uur de dame aantrof op de parking”, vertelt algemeen directeur Bart D’hanis. “Zij heeft daarop meteen alarm geslagen en de hulpdiensten gebeld. Die waren snel aanwezig en hebben nog geprobeerd om de vrouw te reanimeren. Maar dat mocht niet baten. De bewoonster bleek al overleden,” aldus nog de directeur.

Het parket kwam ter plaatse. Ze stelden vast dat er geen derden in het spel waren en dat het om een ongeval ging waarbij de vrouw ten val moet zijn gekomen en allicht mee als gevolg van onderkoeling is overleden.

Medebewoners aangeslagen

De vrouw woonde sinds augustus vorig jaar in een assistentieflat waar ze zelfstandig leefde. “Er waren geen aanwijzingen dat ze zichzelf niet kon behelpen. Integendeel, iedereen kent haar als een zelfstandige dame. Het is voor iedereen dan ook een raadsel waarom ze uiteindelijk toch in alle vroegte haar flat en het gebouw heeft verlaten,” vertelt directeur D’hanis. Op de camerabeelden die door de hulpdiensten werden gecontroleerd is te zien hoe de dame zelf het gebouw verliet.

De andere bewoners zijn aangeslagen. De directie heeft vanmorgen alle bewoners bijeengeroepen om uitleg te geven, waarna ze steun konden vinden bij elkaar. De familie van de bewoonster wordt opgevangen door de dienst slachtofferbejegening van de lokale politie Lokeren. 

Meest gelezen