Vlaams minister van Economie Jo Brouns.© BELGA

Al 267 Limburgse bedrijven kregen overbruggingslening

Brussel -

Sinds eind februari vorig jaar hebben al 267 Limburgse bedrijven een overbruggingslening gekregen. De lening werd in het leven geroepen naar aanleiding van de oorlog in Oekraïne en de daaropvolgende energiecrisis.

Guido Cloostermans

De Vlaamse regering liet zich bij de invoering van de overbruggingslening inspireren door de liquiditeitssteun waarmee bedrijven door de coronacrisis werden geloodst. Op voorstel van Vlaams minister van Economie Jo Brouns (cd&v) werd het systeem aangepast aan de crisis die het gevolg is van de Russische inval in Oekraïne.

Zo werd het plafond van de lening opgetrokken tot maximum 2 miljoen euro per onderneming en was de steun ook toegankelijk voor grote ondernemingen. “Zo ondersteunen we iedereen op een correcte en rechtvaardige manier”, klinkt het bij Jo Brouns. Om voor de steun in aanmerking te komen moeten de liquiditeitsproblemen waarmee het bedrijf kampt een gevolg zijn van stijgende (energie)kosten als gevolg van de oorlog in Oekraïne.

Sinds 28 februari 2022 werden door VLAIO al meer dan 2.000 overbruggingsleningen goedgekeurd, samen goed voor een bedrag van meer dan 250 miljoen euro. De meeste dossiers werden goedgekeurd in de provincie West-Vlaanderen (791). In Limburg kregen 267 bedrijven een lening, goed voor een totaalbedrag van 38 miljoen euro.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer