Een bolletje ijs? Rolletjes zijn de nieuwste hype

Van

out of control

milkshakes tot wafels die aan bubbelplastic doen denken: de wereld is de laatste maanden enkele zoete lekkernijen rijker geworden. De meest recente hype in die categorie? IJsjes, maar dan opgerold in een potje en eventueel extra's erbij.

vwh

Het principe is simpel: in het ijssalon wordt vloeibaar roomijs in een smaak naar keuze op een koude plaat gegoten. In sommige zaken wordt er een figuur op getekend met chocoladesaus. Dat oogt niet alleen mooi, maar geeft ook een extra smaakje aan het dessert. Vervolgens wordt het ijs met een spatel van de plaat geschraapt en krijg je rolletjes. Enkele rolletjes komen in een potje, al dan niet met toppings naar keuze.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Het dessert wint nu aan populariteit op de sociale media, maar is geen nieuwe culinaire uitvinding. Volgens het blad Paste Magazine is het al een tijdje een bekende delicatesse in onder meer Thailand, Maleisië, Cambodja en de Filippijnen. Eén ding valt niet te betwijfelen: zo’n rolletjes ijscrème zien er al even fotogeniek uit als die andere zoete snack bubbelwafels.

 

Een bericht gedeeld door Haran Cho (@choharan) op

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Eten & Drinken