Dylan Teuns beëindigt met pijn in het hart zijn huwelijk na een relatie van twaalf jaar: “We wilden niet uit elkaar groeien en dat is toch gebeurd”

Dylan Teuns beëindigt met pijn in het hart zijn huwelijk na een relatie van twaalf jaar: “We wilden niet uit elkaar groeien en dat is toch gebeurd”

Dylan Teuns en zijn vrouw Lies Hoeyberghs zijn niet langer samen. Dat maakte de 31-jarige renner van Israel-Premier Tech vandaag op sociale media bekend. De wegen Teuns en Hoeyberghs, zelf een volleybalster, scheiden na een relatie van twaalf jaar.

Hugo Coorevits en Maarten Vanhoof

“Ik ben niet de beste berichtenschrijver op sociale media, maar voor deze neem ik even de tijd omdat ik het zelf wil vertellen”, schrijft Dylan Teuns. “Al 12 jaar deelden Lies en ik lief en leed. Twee jaar geleden dachten we nog dat het voor altijd zou zijn. Toch is er een vreselijk moeilijke beslissing genomen. We wilden niet uit elkaar groeien en dat is toch gebeurd. Ik kan Lies alleen maar dankbaar zijn voor elke stap dat ze naast me liep.”

Teuns vroeg zijn vriendin in 2019 ten huwelijk op La Planche des Belles Filles, nadat hij daar eerder dat jaar een etappe in de Tour won. “We gaan beiden door een moeilijke periode en om de rust te bewaren deel ik het via deze weg zodat we onze energie kunnen sparen en ons kunnen focussen op de toekomst. Ik wens Lies het allerbeste toe.”

“Op sportief vlak begin ik aan mijn favoriete periode en ook nu wil ik - zoals altijd - mijn best doen en genieten van de sport die mij nauw (sic.) aan het hart ligt. Bedankt aan alle fans voor de steun en we zien elkaar in de mooiste koersen van het jaar. Bedankt pers om het even alleen over de koers te hebben.”

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER Wegwielrennen