Illustratiebeeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Illustratiebeeld. © Shutterstock / fizkes

Geen honderden euro’s extra kosten als je factuur niet op tijd betaalt: “Gedaan met cowboys die geld verdienen op kap van kwetsbare mensen”

politiekGedaan met monsterschulden omdat je een factuur of parkeerboete van een paar tientallen euro’s niet op tijd betaalt. Een nieuwe wet stelt paal en perk aan die extra herinneringskosten. Iedereen krijgt ook eerst een gratis herinnering in de bus voor de deurwaarder komt aankloppen. “Ik merk een grote verarming in de maatschappij. Dit plafond is zeker een stap in de goede richting om mensen niet nog meer in de armoede te duwen”, aldus vrederechter Dirk De Groote.

37 reacties

  • Marcel Kums

    4 maanden geleden
    Wel typisch Belgisch. Een wet maken maar de overheid hoeft zich hier niet aan te houden. 50% kosten (82,5€) aanrekenen na 2 dagen te laat te hebben betaald.
  • ria tondeur

    1 jaar geleden
    Deurwaarders, gerechtsdeurwaarders, advocaten, incassobureaus en aanverwante politiekers, allemaal dezelfde graaiers in de soep die Belgie heet. De universiteiten en parlementen zitten vol juristen die gretig alle wetten naar de normen van deze oplichters aanpassen.
  • DIRK VAN DESSEL

    1 jaar geleden
    Eindelijk !
  • Marco brilmans

    1 jaar geleden
    Men zou beter werk maken van de factuur van alles.. Surtout. Maar dit is al een stap in de goede richting. Soms glipt een betaling of factur al eens door de mazen van het net. Dus is het niet fijn om plots een duurder factuur te krijgen.
  • Stefaan BOGAERT

    1 jaar geleden
    Ook als je door financiële omstandigheden je belastingen niet op tijd kan betalen?