Foto: VRT NWS

Gentse politie zal extra toezicht houden in centrum voor wedstrijd tegen West Ham United

De politie in Gent zal extra patrouilleren voor en na de Europese wedstrijd van voetbalclub AA Gent die start om 18.45 uur. Er worden veel supporters verwacht van de bezoekende ploeg uit Engeland, West Ham United. De politie zal de situatie dan ook de hele dag evalueren, klinkt het bij de politie. 

"Net zoals bij andere Europese wedstrijden van AA Gent, zullen we ook voor de wedstrijd tegen West Ham United verhoogd toezicht houden", klinkt het bij Matto Langeraert van de Gentse politie. "Dat zullen we in eerste instantie doen in het centrum omdat we weten dat daar de meeste supporters afspreken. Maar ook aan het stadion zal er voor en na de wedstrijd extra politie ingezet worden."

Reputatie West Ham

Meer dan 1.000 Engelse supporters komen naar Gent om te supporteren voor West Ham. Er zijn ook afspraken gemaakt tussen de clubs. Zo mogen supporters geen alcohol drinken in het stadion. "Maar we zullen de situatie sowieso de hele dag monitoren", zegt Langeraert. "En als zou blijken dat we onze aanpak moeten wijzigen, zullen we dat doen."

De supporters van West Ham hebben ook een lange traditie op vlak van hooliganisme. Vooral tijdens de jaren 1970 en 1980 haalden de supporters vaak het nieuws door vechtpartijen met rivaliserende clubs, vooral uit Londen. Begin oktober waren er ook nog rellen tijdens de wedstrijd tussen Anderlecht en West Ham in Londen. 

Meest gelezen