Met speciale ledlampen zal RSI Sports Group het veld van Real Madrid onderhouden

Bedrijf uit Sint-Niklaas mag nieuwe grasmat Courtois & co onderhouden: "Dankzij ledlichten groeit gras ook ondergronds"

Het Sint-Niklase bedrijf RSI Sports Group gaat de de nieuwe grasmat van de Spaanse topclub Real Madrid onderhouden met speciale lichttechnologie. Met ledlampen imiteert het bedrijf zonlicht, waardoor grasvelden ook in gesloten ruimtes belicht kunnen worden. "Dankzij ons blijft het gras van Real Madrid ook ondergronds groeien en in topconditie voor de volgende match", zegt zaakvoerder Hans Borgers.

Met Thibaut Courtois en Eden Hazard in de rangen heeft Real Madrid al een Belgisch tintje, maar de band met ons land wordt nu nog wat sterker. De Spaanse topclub heeft een deal gesloten met RSI Sports Group, een bedrijf uit Sint-Niklaas dat gespecialiseerd is in lichttechnologie. "Wij vertegenwoordigen de technologie die door het Duitse bedrijf Rhenac is ontwikkeld", legt zaakvoerder Hans Borgers uit. "Na meer dan 10 jaar onderzoek zijn zij erin geslaagd een technologie te ontwikkelen waarmee je aan de hand van ledlampen zonlicht kan imiteren."

"Als er geen match is, gaat de grasmat ondergronds en het is daar dat onze technologie in werking treedt"

Dat "Complete Light System" zorgt ervoor dat grasvelden ook belicht kunnen worden in afgesloten ruimtes waar geen natuurlijk zonlicht komt. En dat is net waar Real Madrid naar op zoek was. "Het grasveld in het Bernabeu-stadion, dat momenteel verbouwd wordt, wordt opgedeeld in zes afzonderlijke vakken. Als er niet op gespeeld wordt, worden die vakken onder de grond in afgesloten ruimtes opgeborgen, zodat het stadion ook voor andere doeleinden kan gebruikt worden zonder dat de grasmat beschadigd wordt. Onze technologie zorgt er dan voor dat het gras ondergronds kan blijven groeien, zijn kleur en structuur blijft behouden en in topconditie blijft voor de volgende wedstrijd."

Ook bij Antwerp en Racing Genk

Het vernieuwde Bernabeu-stadion zou eind dit jaar klaar moeten zijn. De kostprijs van de verbouwing wordt geschat op 900 miljoen euro. De lichttechnologie van RSI Sports Group wordt ook al gebruikt bij de Duitse topclub Schalke, het Nederlandse PEC Zwolle en in onze competitie bij Antwerp en Racing Genk.  

Meest gelezen