Ook influencers moeten belasting betalen. Toch zijn er manieren om belastingvrij te werken. Onze fiscaal expert Michel Maus overloopt de regels en mogelijkheden.
Volledig scherm
PREMIUM
Ook influencers moeten belasting betalen. Toch zijn er manieren om belastingvrij te werken. Onze fiscaal expert Michel Maus overloopt de regels en mogelijkheden. © Getty Images - Sophie Silberman

Meer belastingcontroles voor influencers op komst? Expert waarschuwt: “Ook op producten die je ongewenst krijgt, moet je belasting betalen”

Influencers moeten hun inkomsten aangeven bij de belastingen. Maar vanaf wanneer en hoe, lijken ze niet goed te weten. Met alle gevolgen van dien: de Bijzondere Belastinginspectie eist nu van drie influencers 402.739,61 euro aan belastingen en verhogingen, en bekijkt of ze influencers strenger moet controleren. Vanaf wanneer moet je belasting betalen wanneer je (bij-)verdient via sociale media? Wat zijn de boetes? En zijn er manieren om minder te betalen? Onze fiscaal expert Michel Maus zet de regels op een rij.