Emilia Clarke als Daenerys Targaryen in "Game of thrones"
Image supplied by Capital Pictures

Nieuwe reeks uit de wereld van "Game of thrones" in aantocht

Goed nieuws voor fans van fantasy: "Game of thrones" krijgt een tweede spin-off. Dat is bekendgemaakt door het bedrijf achter het nieuwe streamingplatform Max, Warner Bros. Discovery. Het gaat opnieuw om een prequel, deze keer met als voorlopige titel "A knight of the seven kingdoms: the hedge knight". 

De geruchten deden al langer de ronde, maar nu is het officieel: er is een nieuwe reeks uit de wereld van "Game of thrones" in de maak. 

De originele fantasyserie werd wereldwijd door tientallen miljoenen mensen gevolgd. Vier jaar en een prequel ("House of the dragon", red.) later is het opnieuw tijd voor een spin-off met als voorlopige titel "A knight of the seven kingdoms: the hedge knight".

Net als "Game of thrones" en "House of the dragon" is ook "A knight of the seven kingdoms: the hedge knight" gebaseerd op de fantasyboeken van George R. R. Martin. 

De nieuwe reeks, waarin de romans "Dunk and Egg" zijn verwerkt, gaat over een jonge, naïeve maar moedige ridder en zijn kleine schildknaap. Het duo beleeft avonturen ruwweg 100 jaar voor de gebeurtenissen in "Game of thrones".

Naast de nieuwe sequel van "Game of thrones" kondigde Warner woensdag nog andere nieuwe series aan, zoals een spin-off van "The big bang theory" en een nieuwe verfilming van alle boeken over Harry Potter. 

Al deze series zullen te zien zijn op MAX, de nieuwe streamingdienst van Warner die HBO Max en Discovery+ samenvoegt.

Meest gelezen