© EPA-EFE

Topzwemmer Adam Peaty geeft verstek voor WK: “Ik ben moe, ik ben mezelf niet meer”

De Brit Adam Peaty, die te kampen heeft met psychologische problemen, is zoals verwacht niet opgenomen in de Britse selectie voor het WK zwemmen van komende zomer in het Japanse Fukuoka (14-30 juli), zo werd woensdagavond bekendgemaakt.

Bron: BELGA

Eerder liet de 28-jarige Brit al weten verstek te geven voor de Britse kampioenschappen van deze maand. “Zoals sommigen misschien weten, heb ik de afgelopen jaren geworsteld met mijn mentale gezondheid en ik denk dat het belangrijk is om daar eerlijk over te zijn”, vertelde een openhartige Peaty toen. “Ik ben moe, ik ben mezelf niet meer en ik geniet niet meer van de sport zoals ik de afgelopen tien jaar heb gedaan.”

Peaty heeft evenwel nog steeds als doel zich klaar te stomen voor de Spelen van volgend jaar in Parijs, waar hij zijn olympische titels op de 100 meter schoolslag en in de 4x100m aflossing in de wisselslag wil verdedigen. In 2016 in Rio pakte hij zijn eerste olympische titel, in de 100m schoolslag.

Ook vorig jaar moest hij al forfait geven voor het WK in Boedapest, nadat hij op training zijn voet had gebroken. Peaty is achtvoudig wereldkampioen en wereldrecordhouder op de 50 en 100m schoolslag.

© REUTERS

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer