Lancering van de Europese ‘Juice’-satelliet naar Jupiter uitgesteld tot morgen door slecht weer 

De langverwachte lancering van het ruimtetuig Jupiter Icy Moons Explorer wordt uitgesteld naar vrijdag. De satelliet van het Europese ruimtevaartagentschap (ESA) ging normaal gezien donderdagnamiddag aan zijn missie naar Jupiter en zijn manen beginnen, maar door het slechte weer blies ESA de lancering finaal af. Vrijdag wagen ze een nieuwe poging.

De lancering van de Ariane 5-raket met Juice-satelliet in Frans-Guyana is uitgesteld tot vrijdag vanwege de slechte weersomstandigheden, meldt ESA. Het risico op bliksem was te hoog. De raket en de Juice-salletiet zijn weliswaar stabiel en in veilige toestand.

De lancering wordt 24 uur uitgesteld. De raket zou donderdag om 09.15 uur lokale tijd (14.15 uur Belgische tijd) het ruimtevaartcentrum in Kourou in Frans-Guyana gelanceerd worden. Vrijdag om 09.14 uur lokale tijd (14.14 uur Belgische tijd) waagt ESA opnieuw haar kans.

In Kourou zijn de Belgische koning Filip en prins Gabriel aanwezig om de lancering bij te wonen.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer