© Anadolu Agency via Getty Images

Rusland zegt Oekraïense militairen te hebben vastgezet in Bachmoet

Rusland heeft donderdag verklaard dat het de Oekraïense troepen in Bachmoet heeft vastgezet. Oekraïense versterkingen zouden de stad niet meer bereiken, waardoor de Russen op het punt lijken te staan de stad in te nemen. Bachmoet is sinds afgelopen zomer het epicentrum van de gevechten in Oekraïne.

gli
Bron: BELGA

“Het Wagner-huurlingenleger voert nog steeds militaire operaties met hoge intensiteit uit om de vijand te verdringen in de wijken van het centrum van Artiomovsk (de Russische naam van Bachmoet)”, meldde het Russische ministerie van Defensie in zijn dagelijkse rapport.  

“De Russische luchtlandingstroepen ondersteunen de aanvalstroepen langs de flanken en blokkeren het Oekraïense leger om versterkingen naar de stad te sturen en zich terug te trekken uit Bachmoet”, gaat het rapport verder. 

Oekraïne verliest terrein

De laatste dagen lijken de Oekraïense militairen terrein te verliezen in het centrum, waar verschillende Russische oorlogscorrespondenten recent naartoe zijn gereisd. Door het grote aantal verliezen in beide kampen is de stad een symbool geworden van de aanslepende strijd om de geïndustrialiseerde regio Donbas, een uitgesproken doel van Moskou. 

LEES OOK. Opnieuw geheime documenten gelekt: “Tonen conflict binnen Russische overheid over oorlog in Oekraïne”

Russische militairen zijn de laatste maanden ten noorden en ten zuiden van Bachmoet opgerukt. Daardoor waren verschillende bevoorradingsroutes al afgesneden. Het hoofd van de door Rusland bezette regio Donetsk, Denis Poesjilin, publiceerde maandag een video waarin hij in het centrum van Bachmoet staat. Daarin beweerde hij dat de stad werd “bevrijd”.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

MEER OVER