Jos D'Haese (PVDA), Conner Rousseau (Vooruit) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) zijn Vlaanderens populairste politici op TikTok. - HLN Fotomontage
Volledig scherm
PREMIUM
Jos D'Haese (PVDA), Conner Rousseau (Vooruit) en Tom Van Grieken (Vlaams Belang) zijn Vlaanderens populairste politici op TikTok. - HLN Fotomontage © HLN/Getty images

In Nederland loert een verbod op TikTok om de hoek, maar daar willen Vlaamse politici niets van weten: “Dan gaan de kiezers ons helemaal niet meer horen”

In Nederland stopt de partij van premier Mark Rutte (VVD) volledig met TikTok en denkt het zelfs na over een landelijk verbod. In België is de controversiële app nog altijd populair bij politici. Maar ook hier loeren strengere regels - en zelfs een verbod - om de hoek. Zullen partijen hun accounts offline halen? En moeten wij als burgers vrezen voor een totale ban? “Als we TikTok voor iedereen gaan verbieden, duikt er morgen een nieuwe app op die exact hetzelfde zal doen.”

42 reacties

  • Phil Buisseret

    1 jaar geleden
    Wat de USA beslist gebeurt
  • philippe dierickx

    1 jaar geleden
    Partijen als VB en Pvda die in de reguliere media weinig of niet aan bod komen moeten wel op sociale media hun kiespubliek zien te bereiken.
  • jack vandenhende

    1 jaar geleden
    Het zou een verademing zijn als politici van tic-toc verbannen worden , dan kunnen zij politiek werk uitvoeren , in de plaats van hun eigen imago op te hemelen .
  • Ward Berden

    1 jaar geleden
    Dus voor een paar likes op sociale media geven deze politici kostbare gegevens prijs aan de Chinese Communistische Partij? Als je zo dom bent, zou je toch geen openbare functie mogen innemen!
  • Dirk Verschueren

    1 jaar geleden
    Nog nooit is bewezen dat de Chinezen ons afluisteren of dat er info doorgespeeld wordt. Men waarschuwt alleen dat het mogelijk is en met de bekende Trump-truk blijf iets suggereren en uiteindelijk geloven de mensen het wel. Wel is bewezen dat de VS afluistert zonder schroom, zelfs staatsleiders. Wel is bewezen dat Google en Meta niks aantrekken van privacy. Maar dat is geen probleem want EU holt blindelings aan achter de VS, de 4% van de wereld die vind dat ze de wereld mogen regeren.
  1. Marc Coucke lanceert energiecontract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoopste? Wij deden de vergelijking
    PREMIUM
    1

    Marc Coucke lanceert energiecon­tract met 10 jaar vast tarief: is het echt het goedkoop­ste? Wij deden de vergelij­king

    EnergyVision, de energieleverancier waarin ook Marc Coucke investeert, lanceert als eerste in Vlaanderen een energiecontract waarbij de stroomprijs gedurende tien jaar vastligt. Voor de zonnestroom van de panelen die het bedrijf gratis op jouw dak legt, betaal je zelfs 30 jaar hetzelfde “extreem lage tarief”. “Uniek ter wereld”, aldus CEO Maarten Michielssens. Een gezin zou zo tot 300 euro per jaar besparen. Hoe werkt het? Voor wie is het interessant of voor wie juist niet? En wat als je eerder wilt opzeggen? We vragen het aan Mijnenergie.be en aan Testaankoop.
  2. Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromanagen”
    Jobat

    Hoe herken je een toxische baas en wat doe je ertegen? “Hij zal altijd druk bezig lijken, maar toch ook micromana­gen”

    Welzijn op het werk krijgt vandaag meer aandacht dan ooit. Experts moedigen je aan om kritisch na te denken over je leidinggevende en op te komen voor jezelf en je team. Goed leiderschap is dan ook van cruciaal belang voor de prestaties die je levert en hoe je je voelt op de werkvloer. Maar wat kan je als medewerker doen als jouw leidinggevende je belemmert om goed – en graag – te werken? Welzijnsmanager Elisabeth Van Steendam legt het Jobat.be uit.