Hoe Twitter verandert in een superapp: het socialemediaplatform biedt nu ook beursdiensten aan

Twitter, het socialemediaplatform van Elon Musk, slaat de handen in elkaar met de broker eToro. Door die samenwerking zullen de gebruikers op Twitter voortaan allerhande financiële instrumenten, waaronder crypto’s en aandelen, kunnen verhandelen. Die samenwerking past binnen de ambitie van Musk om een superapp te ontwikkelen.

Waarom is dit belangrijk?

Het is geen geheim dat Musk van Twitter een superapp, geïnspireerd door de Chinese applicatie WeChat, wil maken. Bedoeling is om uiteenlopende diensten, waaronder betalingsopties, aan te bieden.

In het nieuws: Twitter zal gebruikers de mogelijkheid geven om aandelen, crypto en andere activa via eToro te verhandelen. Dat laat de broker in een persbericht weten. De nieuwe functie wordt meteen uitgerold.

  • Voorts zullen de twitteraars dankzij die samenwerking de actuele koersen van allerhande activa kunnen raadplegen.
    • Daarmee bouwt het platform verder op een functie die het in 2012 heeft geïntroduceerd, genaamd cashtag. Sindsdien is het mogelijk om zo'n tag te gebruiken om
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer