Belg die cocaïne smokkelde in dure Bentley krijgt 24 jaar cel

Een rechtbank in Groot-Brittannië heeft zes leden van een drugsbende veroordeeld tot in totaal meer dan 100 jaar cel. Het kopstuk, een Belg, kreeg 24 jaar. Hij smokkelde de drugs in de dakbekleding van zijn dure Bentley.

tg

Florentino Gonzales, een 48-jarige Belg met Spaanse roots, werd vorig jaar in Soutwark betrapt met 30 kilogram cocaïne. Uit onderzoek bleek dat het niet de eerste keer was dat hij drugs van België naar Groot-Brittannië smokkelde. In de dakbekleding van zijn Bentley had hij een speciale ruimte laten inbouwen. Hij kreeg meermaals controle, maar nooit betrapten de douaniers hem.

Wat hij niet wist was dat de Britse politie hem en zijn vijf handlangers in de maanden voor zijn arrestatie in de gaten hielden. Zij verdachten hen ervan een belangrijke rol te spelen in de bevoorrading van een plaatselijk netwerk van cocaïnedealers.

Bij zijn laatste drugsreis werd drugsbaron Gonzales van dichtbij geschaduwd. Bewakings­camera’s legden zijn ont­moeting met twee plaatselijke drugs­dealers vast, aan wie hij in totaal 30 kilo cocaïne overhandigde. In ruil kreeg hij om­gerekend 290.000 euro cash.

De Belg is dinsdag door het Blackfriars Crown Court veroordeeld tot 24 jaar cel. Zijn handlangers kregen straffen van 8 jaar tot 22 jaar. De Bentley en de drugsopbrengsten zijn in beslag genomen. Alle drugs, straatwaarde ruim 4 miljoen euro, werd vernietigd.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen