Otis (links) en zijn broer Oskar (rechts) krijgen thuis onderwijs van hun mama Liesje Vanhoeck (met dochter Sukie op de arm).
Volledig scherm
PREMIUM
Otis (links) en zijn broer Oskar (rechts) krijgen thuis onderwijs van hun mama Liesje Vanhoeck (met dochter Sukie op de arm). © Tessa Kraan

Oskar (13) en Otis (9) zijn nooit naar school geweest: aantal kinderen dat thuis les krijgt bijna verdriedubbeld op 5 jaar tijd

In Vlaanderen kregen vorig schooljaar 2.548 leerlingen thuis les. Dat zijn er niet zo gek veel, maar wel bijna drie keer zoveel als vijf jaar geleden. Ook deze kinderen moeten examens afleggen en krijgen te maken met de onderwijsinspectie. “Het zijn geen asociale wezens die thuis opgesloten worden”, vertellen hun moeders.

29 reacties

  • Hendrik Dewitte

    1 jaar geleden
    het is weer een typisch egoïsme van die ouder zij ontnemen deze kinderen hun kindheid en de deelname aan een sociaal leven in de gemeenschap. Deze kinderen kunnen zich later niet aan de gemeenschap aanpassen omdat zij niet gewoon of kennen. Hier kweek men mensen met een asociaal gedrag die zich nergens kunnen aanpassen. Zoiets moest men verbieden en deze ouders eens deftig op de vingers tikken.
  • Guido Mertens

    1 jaar geleden
    Erg voor die kinderen als ze later in het echte leven andere mensen zullen ontmoeten , sociale achterstand die niet meer in te halen is
  • Hannah De Geeter

    1 jaar geleden
    Later op het werk moet je samenwerken met collega's, ook collega's die je niet helemaal liggen, en daar gaat het misgaan..
  • Hendrik Moons

    1 jaar geleden
    Op deze manier kan je jouw kroost beschermen van de woke ideologie. Focus kan dan gelegd worden op wat werkelijk teld voor het klaarstomen voor het latere leven.
  • Dirk Van den Lemmer

    1 jaar geleden
    Kan lukken als deze kinderen later kunnen werken in de zaak van de ouders. Dan kunnen hun beperkingen opgevangen worden.