Supporters van West Ham laten massaal afval achter in Gentse centrum

Op de Gentse Korenmarkt hebben supporters van het Engelse West Ham United een hoop afval achtergelaten. Ze verzamelden er de hele namiddag voor de kwartfinale tussen KAA Gent en West Ham in de Europese Conference League. "Het is niet de eerste keer dat bezoekende supporters er hier een zootje van maken", reageert schepen Bram Van Braeckevelt (Groen).

Britse supporters van West Ham United waren deze namiddag massaal aanwezig in het centrum van Gent. De supporters dronken er grote hoeveelheden bier en lieten daarbij ook massaal hun bekertjes, bekerhoudertjes en andere verpakkingen achter. "Het is jammer dat sommige grote groepen, die de stad eenmalig bezoeken, voor zo'n taferelen zorgen", reageert schepen Bram Van Braeckevelt (Groen).

Niet de eerste keer

"Ik herinner mij ook nog de supporters van het Zweedse Djurgardens", gaat Van Braeckevelt verder. "Ook zij maakten er in oktober een boeltje van toen ze op bezoek waren in onze mooie stad. Al wil ik zeker niet alle supporters over dezelfde kam scheren."

Schepen Van Braeckevelt is bereid om dergelijke taferelen in de toekomst aan te pakken, maar benadrukt dat het geen eenvoudige opdracht is. "Het zal altijd moeilijk zijn om te vermijden dat grote groepen veel afval achterlaten. Wel bewijst het nogmaals dat we verder moeten inzetten op het gebruik van herbruikbare bekers."

Meest gelezen