Wouter Strouven en Els Rymen in de Rustling Reed Inn, oftewel gemeenschapscentrum De Rietbron.© RR

Feestzaal wordt één keer per maand middeleeuwse herberg: “Met gezelschapsspelen en knutselen”

Halen -

Feestzaal De Velpe in gemeenschapscentrum De Rietbron van Halen wordt één keer per maand omgetoverd tot de ‘Rustling Reed Inn’, een herberg in middeleeuwse sfeer. Je kan er terecht voor crea- en spelletjesavonden.

Luk Weyens

De kiem voor dit initiatief ligt bij de lancering van een nieuw aanbod in de bibliotheek. Daar kun je sinds februari ook gezelschapsspellen ontlenen. “Bij de lancering groeide het idee om er avonden aan te koppelen om de gezelschapsspellen in de kijker te zetten”, zegt schepen Thomas Dubois (cd&v).

Medewerkers van de dienst Vrije Tijd gingen aan het brainstormen om er een fantasierijk verhaal rond te brouwen. En dat werd uiteindelijk de herberg Rustling Reed Inn. Rustling Reed is een Engelse knipoog naar De Rietbron.

Wormhole: de magische toegangspoort tot de Rustling Reed Inn.© RR

“De Rustling Reed Inn is een herberg in middeleeuwse sfeer”, zeggen initiatiefnemers Wouter Strouven en Els Rymen: “Je komt de herberg alleen binnen via een echte wormhole, een poort naar een andere wereld. Het is een unieke setting die de crea- en spelavonden toch net dat tikkeltje extra geeft. En het zou geen herberg zijn als er geen drank is. De specialiteiten luisteren naar bijzondere namen als Shapeshifting Juice en Bloemensprankel.”

Vriendschap

“We wilden een gezellige, fantasievolle plek creëren om samen te komen, waar je even kan ontsnappen aan de realiteit. Je stapt echt een andere wereld binnen. Ook voor volwassenen bestaan er heel toffe spellen, waarmee iedereen tijdens de spelavonden kennis kan maken. Gewoon in een zaal met tafels leek toch wat saai. We hopen dat er hier ook nieuwe vriendschappen mogen ontstaan.”

In april, mei en juni is de herberg open op de tweede donderdag en vrijdag van de maand. Op donderdag voor een creatieve avond, op vrijdag voor een spelavond. Beide avonden richten zich op 16+. Voor de spelavonden kan je je alleen inschrijven, met twee of met een volledige tafel vrienden. De inschrijving kost 2 euro per persoon. De creatieve avonden kosten 15 euro, waarbij volgende activiteiten op de agenda staan: maak je eigen book nook (een eigen ‘wereldje’ om tussen je boeken te plaatsen), bullet journaling en weven. In de marge van de creatieve avonden start de stad ook met het project Halen Knutselt, waarbij volwassenen voor elkaar aan het knutselen gaan. Iedereen maakt iets, iedereen krijgt iets.

Op vrijdag 14 april vindt in de Rustling Reed Inn een spelavond plaats. Inschrijven kan op www.halen.bibliotheek.be

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Lees meer