Na lastige zoektocht in ‘Blind Gekocht’, dan toch een huis voor koppel uit Tervuren (maar is dat goed nieuws?)

Een lijst met 32 wensen hadden ze bij de start van het programma en een budget van 715.000 euro. Niet makkelijk, maar ook niet onmogelijk. Al zag het er zo wel naar uit voor Anouchka en Mathias in ‘Blind Gekocht’. Tot presentator Jani Kazaltzis met verlossend nieuws komt.

Eva De Poorter

Al bij de start moesten ze hun wenslijst inkorten, naar maximaal vier noodzakelijke criteria. Eén van die musts: het moet met een loods zijn. En dan is er nog de zoekregio: het moet in Tervuren zijn, en niet verder dan twintig minuten rijden. Net dat leek het grootste probleem. Na meer dan drie maanden zoeken, is er nog steeds geen huis. En intussen staat hun huidige woonst voor 768.000 euro te koop.

“Wat jullie willen voor 50.000 euro minder is een huis dat beter is dan jullie huidige woonst, met een loods bij”, stelt Appeltans vast. Hij stelt voor om de criteria open te trekken, naar een plaats met extra ruimte om op termijn een loods op te zetten. Iets waar ze zich in kunnen vinden. Maar de regio staat niet ter discussie. “Met de uren die ik werk, wil ik idealiter niet verder dan een kwartier, maximaal twintig minuten van onze huidige plek”, zegt Mathias stellig. “Anders gaat er te veel marge op komen.”

Mathias moet zijn criteria nog eens bijstellen, willen ze een huis vinden voor het koppel.© Play4

Net dan vinden ze een huis, alleen is het op 23 minuten rijden van waar ze nu wonen. Het voldoet aan alle andere voorwaarden, maar de regio is dus net niet gepast. “Het lijkt alsof ik het been stijf houd, maar het is belangrijk”, benadrukt Mathias. “Mijn werk is een groot deel van mijn leven. Over de regio gaan we echt voet bij stuk houden.”

Dan toch?

Zelfs Jani Kazaltzis krijgt er als presentator stilaan slapeloze nachten van, en gaat nogmaals langs bij een gestresseerde Anouchka en Mathias. Dan volgt de verrassing: “Kinga heeft het geregeld, we hebben een huis!”Of het effectief in de regio is, wil Kazaltzis nog niet kwijt.

Maar is het ook echt goed nieuws? In de teaser voor volgende week bezoeken ze de nieuwe woonst. En dat lijkt niet veel goeds te voorspellen. “Ik denk dat we voor het eerst iets gaan moeten doen, wat we nog nooit gedaan hebben”, klinkt het onheilspellend bij Bart Appeltans.

‘Blind Gekocht’, Play4, donderdag om 21 uur

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer