Bestuurder probeert via voetpad in te halen, botst tegen elektriciteitspaal en beweert dan doodleuk dat hij niet achter het stuur zat

Wonder boven wonder geraakte niemand gewond.© bfr

De schade aan de wagen van de jongeman is groot.© bfr

1 / 2
thumbnail: Wonder boven wonder geraakte niemand gewond.
thumbnail: De schade aan de wagen van de jongeman is groot.
Moorslede -

In de Stationstraat in Moorslede gebeurde donderdagavond een zwaar ongeval. Een jonge bestuurder wou er een inhaalmanoeuvre maken en besloot om zijn voorligger rechts, via het voetpad, in te halen. Zijn wagen knalde daarbij tegen een elektriciteitspaal. Wonder boven wonder geraakte niemand gewond.

Bert Feys

Een jonge vrouw reed donderdagavond omstreeks 22.45 uur met haar wagen in de Stationstraat richting Passendale. Een automobilist wou haar inhalen, maar pakte het daarbij wel heel onbezonnen aan. De bestuurder stak rechts voorbij en reed daarbij over het voetpad. De jongeman merkte te laat op dat daar ook een elektriciteitspaal stond. De wagen botste tegen de paal die afkraakte en op het wegdek terechtkwam.

Bestuurder gevlucht?

Verschillende buurtbewoners hoorden een hevige knal en kwamen onmiddellijk op straat om te kijken wat er gaande was. Zowel de jonge vrouw als de inzittende van het zwaar beschadigde voertuig bleken niet gewond te zijn. De jongeman beweerde dat niet hij, maar iemand anders achter het stuur van de wagen zat. De bestuurder zou volgens hem na het ongeval gevlucht zijn. In de buurt van het ongeval werd donderdagavond niet onmiddellijk een andere mogelijke betrokkene aangetroffen.

Terwijl de politie de nodige vaststellingen deed, werd ook de brandweer opgeroepen om het wegdek te reinigen. De Stationstraat lag bezaaid met tal van brokstukken. Een gedeelte van de verbindingsweg tussen Moorslede en Passendale werd afgesloten voor het verkeer zodat brandweer en politie hun werk konden doen. Ook Fluvius werd op de hoogte gebracht van de schade aan de elektriciteitspaal. Het is niet de eerste keer dat de Stationstraat het toneel is van een zwaar ongeval. De voorbije jaren gebeurden er al verschillende incidenten.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer

Meest Gelezen