Een salariswagen of toch extra loon: dit verlangen werknemers vandaag.
Volledig scherm
Een salariswagen of toch extra loon: dit verlangen werknemers vandaag. © Getty Images

Loon afstaan voor een auto van het werk? Dit verkiezen de verschillende generaties werknemers

JobatEen auto van het werk blijft een belangrijke drijfveer voor veel werknemers. Al spreken de onderzoeken naar het belang ervan elkaar wat tegen. Er is op zijn minst al een onderscheid tussen jongere en oudere generaties, net zoals er een verschil is tussen een salariswagen en een bedrijfswagen. Jobat.be zoomt er dieper op in.

  1. Van koetshuis met paardenstal tot landhuis in loftstijl: zo renoveerden Dré en Regina hun woning tot parel van 1,7 miljoen euro
    PREMIUM

    Van koetshuis met paarden­stal tot landhuis in loftstijl: zo renoveer­den Dré en Regina hun woning tot parel van 1,7 miljoen euro

    Dré en Regina waren niet echt op zoek naar een woning. Maar toen hij voor zijn werk het Hof van Kerkom bezocht, begon het toch te kriebelen. Niet veel later stonden alleen de gevels van het landhuis uit 1910 nog recht. Binnen ontsproot er een modern interieur in loftstijl, met de mooiste materialen en designmeubels, maar ook met een pak persoonlijkheid. Voor onze reeks ‘Miljoenenwoningen’ mochten we een kijkje nemen in deze verrassende woning. “Het duurste meubel kostte zo’n 12.000 euro.”
  2. EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteunen”
    PREMIUM

    EXCLUSIEF. Michel Doukeris, baas van AB InBev: “Overheid zou kleine cafés beter ondersteu­nen”

    Geruime tijd had hij andere kopzorgen - een pandemie, energiecrisis en de inflatie - maar nu maakt Michel Doukeris (51) zich op voor de moeder aller sportzomers, waarin de biermerken van AB InBev in het zog van atleten mee in de spotlights staan. In een exclusief gesprek vertelt de Braziliaanse CEO van ’s werelds grootste bierbrouwer over de Belgische roots van zijn bedrijf, de groeiende populariteit van alcoholvrij bier en waarom overheden niet aan de zijlijn mogen toekijken wanneer cafés massaal de deuren sluiten. “Waar zullen onze zestienjarigen anders hun eerste job vinden om wat geld te verdienen?”