© IMAGO/Pro Sports Images

Michael van Gerwen opnieuw te sterk voor Dimitri Van den Bergh, Nederlander lukt bijna nine-darter in halve finale tegen Gerwyn Price

Dimitri Van den Bergh is er voor de vierde week op een rij niet in geslaagd een overwinning te boeken in de Premier League Darts (1 miljoen pond). In het Engelse Brighton leed hij in de kwartfinale een 6-2 nederlaag tegen de Nederlander Michael van Gerwen. De Nederlander klopt hem dit seizoen al voor de derde keer in de Premier League en was ook in de halve finales van het WK te sterk voor onze landgenoot.

Bron: BELGA

De 28-jarige Antwerpenaar begon nochtans goed aan zijn wedstrijd. Zo brak hij tot twee keer toe door de darts van “Mighty Mike”, die echter telkens terug sloeg en vanaf de vijfde leg de wet dicteerde. Met een gemiddelde van 104.11 voor Van Gerwen tegen 95.17 voor Van den Bergh was de Nederlander meer dan een maatje te sterk, wat resulteerde in een 6-2 overwinning. 

De Welshman Gerwyn Price (PDC-4) was ongetwijfeld de man van de elfde speeldag. Zo zette de voormalige wereldkampioen in zijn eerste wedstrijd de Engelsman Chris Dobey (PDC-21) met 6-2 opzij en dit met een gemiddelde van 115.97 per drie darts. “The Iceman” gaf voor een plaats in de finale Van Gerwen, met een gemiddelde van 108.08, met 6-5 het nakijken. Ook in de finale was Price met 6-3 te sterk voor de Engelsman Michael Smith. 

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Voor Price is het ondertussen de vierde overwinning in de Premier League Darts. Na elf speeldagen blijft Van Gerwen de leiding waarnemen. Price, die tweede staat, heeft ondertussen zijn achterstand tot twee punten kunnen herleiden. Van den Bergh staat zevende, de op een na laatste plaats.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer