De muntstukken liggen verspreid over de parking© 6abc Philadelphia

Vrachtwagen in Philadelphia beroofd van 1 miljoen muntstukken ter waarde van 100.000 dollar

In de Amerikaanse stad Philadelphia is een vrachtwagen vol met muntstukken van tien cent beroofd. De dieven hebben vermoedelijk 1 miljoen munten meegenomen. De buit is in totaal zo’n 100.000 dollar (ongeveer 90.400 euro) waard. Toch valt de schade mee: de daders namen namelijk niet alles mee wat er te rapen viel.

Nienke Wensveen
Bron: CBS news, NOS

De chauffeur van de vrachtwagen had de muntstukken woensdag opgehaald bij de Munt van Philadelphia. Zijn taak bestond erin de munten veilig te vervoeren naar de staat Florida. Omdat hij een rit van ruim vijftien uur voor de boeg had, besloot hij zijn truck op een parking dicht bij zijn huis achter te laten en thuis nog wat te gaan slapen als voorbereiding op de lange rit.

Toen de man de volgende ochtend om 6 uur weer naar zijn vrachtwagen ging, zag hij dat die opengebroken was, en belde hij de politie. De beroving zorgde voor een grote rommel op de parking. Duizenden munten lagen op de parking en de weg ernaast. Schoonmakers deden er uren over om alle muntstukken weer op te ruimen.

Steeds meer berovingen

De politie weet niet of de dieven wisten dat er nog veel meer geld in de vrachtwagen zat. Er wordt geschat dat alle munten samen goed waren voor zo’n 750.000 dollar, de dieven gingen dus aan de haal met ‘maar’ een zevende van de totale buit.

Het is onbekend hoeveel mensen bij de beroving betrokken waren en hoe de munten zijn weggebracht. Ook is er nog niemand opgepakt. Op de parking hangen camera’s, de beelden daarvan worden nog bekeken voor tips naar de verdachte(n).

Het is niet de eerste keer dat dit gebeurt in de Amerikaanse staat. Er zijn namelijk steeds meer berovingen van trucks rondom Philadelphia. “Eerder zijn er ook al lams- en kippenvlees, televisies en koelkasten gestolen”, zegt politiechef John Ryan.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer