Beleggersfederatie VFB organiseert wedstrijd voor jongeren: “Voor het eerst in lange tijd is er terug interesse voor de beurs”

De Vlaamse Federatie van Beleggers (VFB) is op zoek naar jong talent. Voor een jury kunnen drie groepjes een beleggingsidee voorstellen. Thomas Laureys, financieel journalist en jurylid, geeft uitleg in The Morning Drive op Business AM.


Beluister hier het volledige gesprek met Thomas Laureys:


Op 18 april gaat een wedstrijd door waar drie teams van jonge beleggers een idee pitchen voor leden van de Vlaamse Federatie voor Beleggers (VFB) en een jury.

  • “Ze mogen elk een beleggingsidee uitwerken, de beste mag zijn idee voorstellen in een artikel in ons VFB-magazine”, legt Laureys uit.
  • “Het is beperkt tot drie grote presentaties, zodanig dat de mensen wat tijd hebben – ongeveer een half uurtje – om hun idee grondig uit te leggen. De groepjes zijn Arthur Van den Broeck en Willem Verstrepen, de VEK Investment Club en als laatste Maxim Ceulemans.”
  • “In het onderwijs komt alles qua finance en beleggen redelijk weinig aan bod, maar je ziet toch dat het de laatste jaren veel meer begint te leven bij jongeren”, legt Laureys uit. “Onder andere de coronacrisis heeft daar een enorme duw aan gegeven.”
  • “Er zijn heel veel kleine groepjes beleggers en studenten die zelf clubjes opzetten en dingen onderzoeken. Voor het eerst in een lange tijd is er terug een grote interesse voor de beurs en voor beleggen.”
  • Een laatste tip aan de deelnemers: Laureys tipte op de radio dat hij als jurylid zal letten op de helderheid van het betoog, de goede structuur en de toepasbaarheid van het idee.

(evb)

Meer