Illustratiebeeld
Volledig scherm
Illustratiebeeld © ThinkStock

Belgen in jaar tijd 95 miljard euro armer

Het financieel vermogen van de Belgen is vorig jaar met 94,5 miljard euro gedaald. Dat blijkt uit statistieken van de Nationale Bank. Dat komt door de dalende beurskoersen en de stijgende rente.

38 reacties

  • geert balliauw

    1 jaar geleden
    Kan er mij toch iemand uitleggen, als het vermogen van de Belgen daalt, dat de "armen" daar dan het felst onder lijden, zoals hier in veel reacties wordt beweerd ? De uitkeringen zijn geïndexeerd of ze ontvangen allerhande (energie)premies. Als je veel hebt gespaard daarentegen, (rijk bent) ben je zowel relatief als absoluut veel geld kwijt. Degene die veel schulden hebben die zijn relatief rijker geworden want schuld weegt minder zwaar nu.
  • wim CLAES

    1 jaar geleden
    Waarom mogen banken rustig veelvouden van hun interesten aanrekenen ? Ik krijg 0.15% interest en ik betaal bvb voor een auto tot 3 procent en voor een tweedehands boven de 7. Terwijl ze evenveel gevaar lopen voor beide leningen. Ik verarm door te sparen, zij verrijken zich door aan mij te lenen
  • Vital Verstraten

    1 jaar geleden
    Raymond De Loose, dat komt door de ECB die haar werk NIET doet. Sinds het ontstaan van de euro is de geldhoeveelheid x 3,5 gegaan ( M2). Dit heeft inflatie, meer geld in omloop dat ontstaan is door nieuwe schulden door het LAGE RENTEBELEID van de ECB begin 2000. Waarom, wel goedkoop geld is fijn voor de rijken en de afrekening komt later voor de plebs, zie Turkije, M2 x 3,5, Turkse lire / 3,5 in waarde, dat heet inflatie, dus er zal nog iets komen als u begrijpt wat ik bedoel.
  • Gino Denil

    1 jaar geleden
    De 80% die het met 28% van de geproduceerde koek moet doen die moet haar molenstenen blijven bijdragen. Die andere 20% met 72% van de rijkdom zullen wel wat keitjes leveren om de put te vullen.
  • Raymond De Loose

    1 jaar geleden
    Aan William Vanholder, Beste, ik heb steeds bewust mijn zuurverdiende spaarcentje op de bank te houden, kon geen appartement of huis kopen als alleenstaande, dus mijn centjes op de bank zijn met 20 procent gezakt, en dat komt niet door een politieke partij, van welke strekking ook