Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (DéFI).
Volledig scherm
Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (DéFI). © BELGA

“De man werkt, de vrouw blijft thuis”: Brusselse minister oogst kritiek met uitspraken over tewerkstelling

Brussels minister van Werk Bernard Clerfayt (DéFI) krijgt vrijdag kritiek van coalitiepartners PS en Ecolo over de slechte tewerkstellingscijfers van vrouwen. “Vele vrouwen zitten in een Mediterraans model, of het nu om Italianen, Marokkanen of Turken van afkomst gaat. Het is een familiemodel waar mijnheer werkt en mevrouw thuis blijft om voor de kinderen te zorgen”, verklaarde hij op ‘LN24'. “Een feit aanklagen is niet hetzelfde als stigmatiseren”, reageert Clerfayt, die vindt dat hij zich niet moet verontschuldigen. Hij zegt vastberaden te zijn om te werken aan de emancipatie van iedereen en aan de verbetering van de werkgelegenheidsgraad van vrouwen in het Brussels Gewest.

29 reacties

  • Rene Spoelberghs

    1 jaar geleden
    Hij heeft een punt, maar PS en Ecolo ook. Er bestaat geen enkele twijfel over dat vrouwen, vooral van buitenlandse origine, gediscrimineerd worden op de arbeidsmarkt, ook al bezitten ze over de juiste vaardigheden. Bovendien verdienen ze gemiddeld dan nog eens minder ook. Peter Deroost, misschien eens verder kijken dan je neus lang is. Al eens in winkels geweest in Brussel? Overwegend vrouwen van vreemde origine aan de kassa, aan het poetsen, de rekken aan het vullen, achter het loket...
  • Peter Deroost

    1 jaar geleden
    Hij heeft gelijk, als je overdag door brussel rijdt, voornamelijk bepaalde wijken zie je enkel zwangere gesluierde vrouwen met kinderen en een kinderkoets op straat. De mannen werken, de vrouwen dienen om kinderen te maken en ze op te voeden. Niks stereotiep, gewoon de waarheid, punt. Hou nu toch eens op met die politieke correctheid en je kop in het zand te steken voor wat er gebeurd. Ooit gazt get ons erg zuur opbreken.
  • Gerard Braeckmans

    1 jaar geleden
    Als je je kinderen graag ziet dan zorg je ervoor en voedt je ze op. Geen 2e auto? Dan is het zo.
  • richard lenssens

    1 jaar geleden
    De vrouw werkt vandaag ,in mijn tijd ondenkbaar en toch kregen we alles klaar.We bouw-den ,kregen kinderen ,ze studeerden en alles ging.Dat vandaag vrouwen werken heeft puur met luxe te maken,niet meer of minder.Vandaag moeten ze met 24 een kast van een huis hebben ,liefst met 2 wagens ervoor,3 x op vakantie,noem maar op.Men moet mis-schien eens nadenken over dat de man werkt en de vrouw inderdaad thuis de kinderen opvoed(ook geen probleem opvang) maar dan de man een verhoogd loon betalen .
  • Dirk Jansen

    1 jaar geleden
    Mijn vrouw is ook huismoeder zonder inkomen. Ook geen dop of ziekenkas of eender wat, en profiteert dus niet van de maatschappij. Zowel ik als onze kinderen hadden ( ik heb) alle dagen vers eten op tafel. Geen 2 auto´s nodig en geen kinderopvang. Wat minder inkomen maar perfect gelukkig.