Direct naar artikelinhoud
NieuwsBrussel

Greta Thunberg voert alleen actie voor Zweedse ambassade in Brussel

Greta Thunberg voor de Zweedse ambassade in Brussel.Beeld Twitter

De bekende milieuactiviste Greta Thunberg (20) werd in Brussel gespot terwijl ze alleen actie voerde voor de Zweedse ambassade in onze hoofdstad. Daarmee wilde ze de aandacht vestigen op de ontbossing in haar thuisland.

“We hoorden dat Greta Thunberg in de buurt was, en zijn meteen vertrokken”, vertellen twee milieuactivisten die in Brussel wonen. “Helaas hebben we haar net gemist. Voor ons is ze een heel inspirerend persoon, we hadden graag even met haar gepraat.”

Op Twitter zegt Thunberg dat ze met haar actie het Zweedse bosbeleid wilde aanklagen. “Dat is rampzalig gebleken voor zowel klimaat, milieu als de inheemse Samen en hun mensenrechten. We kunnen niet toestaan dat de Zweedse regering het EU-bosbeleid nog verder beïnvloedt”.

In Zweden maken meerdere milieubewegingen zich zorgen over de conservatieve regering, die van het klimaat geen prioriteit zou maken. Om die reden klaagde Thunberg eind vorig jaar met het collectief ‘Aurora’, dat 600 klimaatactivisten omvat, haar thuisland aan. In maart dit jaar kregen ze groen licht van een Zweedse rechtbank om een rechtszaak op te starten.

Twitter bericht wordt geladen...

Greta Thunberg voert alleen actie voor Zweedse ambassade in Brussel
Beeld rv