Wit-Russische minister van Defensie dreigt met kernwapens tegen het “vijandige” Westen

De Wit-Russische minister van Defensie heeft vrijdag gedreigd om strategische kernwapens in te zetten als de vijandige houding van het Westen aanhoudt. Hij volgt daarmee een eerdere uitspraak van president Aleksandr Loekasjenko.

Bron: BELGA

Tijdens een onaangekondigde gevechtsoefening van het leger verkondigde minister Viktor Khrenin dat hij volop bezig is met het voorbereiden van bestaande lanceerplatforms voor kernwapens. Het land beschikt zelf niet over strategische kernwapens, maar de Russische president Vladimir Poetin kondigde eind maart aan dat het de voormalige Sovjetstaat zal gebruiken Russische militie te stationeren.

Vooral Polen zou zich voorbereiden op een aanval op Rusland en Wit-Rusland, aldus Khrenin. “Daar zijn wapenleveranties van zowel Amerika als Zuid-Korea gepland. We zien ook dat hun militaire infrastructuur wordt voorbereid en dat er nieuwe eenheden en brigades worden opgericht, waarvan nooit eerder sprake was.”

Khrenin deed die uitspraken op de militaire basis in Brest, waar een volgens hem “primeur” van een militaire oefening is doorgegaan. Er zou een hele brigade van 6.000 soldaten ingezet, de eerste keer dat zoiets op zo’n grote schaal zou gebeuren.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer