Photo News
Volledig scherm
© Photo News

Studenten protesteren tegen verkiezingen knal in de examenperiode: "Gewoon beschamend”

De volgende Europese, en dus ook de Vlaamse en - zonder ongelukken - federale verkiezingen vinden hoogstwaarschijnlijk plaats op zondag 9 juni 2024. Voor het eerst mogen 16- en 17-jarigen hun stem uitbrengen, maar bij hen heerst ongenoegen over de datum die “midden in de blok ligt”. “Onbegrijpelijke beslissing”, klinkt het bij de Vlaamse Vereniging van Studenten.

33 reacties

  • Gery Van den Bosch

    1 jaar geleden
    Waar zijn we weer tijd over aan het verspillen .. er zijn zoveel mogelijkheden om dit elegant op te lossen ...
  • Jan Doucet

    1 jaar geleden
    Kunnen we er misschien rekening mee houden dat veel studenten op hun kot studeren ipv thuis waar ze moeten gaan stemmen? Ipv ze allemaal weg te zetten als dramaqueens en kings die alleen maar uitgaan tot 5u s morgens? Ik heb het stilaan gehad met alle scherprechters over deze generatie. Misschien eens nadenken over wat we voor hen achterlaten qua maatschappij en dan uitspraken doen over wie ze zijn en wat ze doen..
  • johan de groote

    1 jaar geleden
    Nog een geluk dat het geen stemPLICHT is, dan pas zou je wat horen ! Want deze generatie kent alleen maar rechten, plichten zijn niet voor der anderen.
  • jos duriau

    1 jaar geleden
    Er zij toch mogelijkheden , een volmacht bijvoorbeeld . Maar kan er nu echt geen uurtje af om te gaan kiezen ? Een uurtje minder discotheek en het is opgelost.
  • Gaston Batsleer

    1 jaar geleden
    Om 12h45 gaan stemmen. Tijdens studiepauze. Maak er een wandeling/fietstochtje van . Heb je nog wat frisse lucht en fris hoofd als je terug thuiskomt. Ervaringsdeskundige want tijdens mijn 5 jaar studie ook 2 x gaan stemmen. Toen gemeente en federaal nog gescheiden was.
  1. ANALYSE. “Kan ons politiek systeem de grootste budgettaire sanering uit decennia aan?”
    PREMIUM

    ANALYSE. “Kan ons politiek systeem de grootste budgettai­re sanering uit decennia aan?”

    “De datum van de volgende Europese, federale en regionale verkiezingen is bijna officieel: 9 juni 2024, nog 421 dagen. Enkele maanden later volgen de lokale en provinciale verkiezingen. Alle beleidsniveaus gaan volgend jaar naar de stembus, dus mogen we ons in het komende jaar verwachten aan een stortvloed van allerlei nieuwe ideeën en voorstellen”, schrijft politicoloog Carl Devos. “Niet enkel over ander ‘inhoudelijk’ beleid - bijvoorbeeld voor onderwijs of pensioenen – maar ook over de spelregels van de politiek. Die zijn uiteraard ook inhoudelijk.”
  2. Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroorzaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamteloos en cynisch”
    PREMIUM
    57

    Nieuw programma ‘Knappe koppen’ veroor­zaakt nieuwe rel bij VRT: “Schaamte­loos en cynisch”

    Een soort van ‘Topdokters’, maar dan over straffe Vlaamse ingenieurs: dat moet ‘Knappe koppen’ op VRT worden. Maar het programma is, lang voor de eerste opname, bron van alwéér een nieuwe rel over de openbare omroep. De VRT-top zou al te graag de 500.000 euro subsidie van Vlaams minister-president Jan Jambon (N-VA) hebben aanvaard, zonder inhoudelijk debat over zo’n programma. En dat is, volgens critici, niet de eerste keer. Wij gingen na wat er precies aan de hand is bij de openbare omroep.