Stiefvader van vermoorde Raul (9) opgepakt in Nederland

In het Nederlandse Bakel is de 34-jarige stiefvader van Raul (9), de jongen die in het Houtdok in Gent vermoord aangetroffen werd, opgepakt. Dat meldt het parket van Oost-Vlaanderen.

gjs

Het lichaam van de 9-jarige Roemeense jongen Raul werd donderdag aangetroffen in het Houtdok in Gent, in de zomer een populaire plek bij zonnekloppers. Het zoontje van de Roemeense Yoana M. (30), die al een jaar of twee in Gent verblijft, was op 31 januari om 4 uur ’s nachts om het leven gekomen na gemarteld te zijn, in het bijzijn van zijn moeder Yoana M. (30), zijn zus van 11 en zijn stiefvader. Zijn mama en stiefvader verstopten zijn lichaam in een sportzak, verzwaarden die met wat stenen en gooiden hem vervolgens het water in.

LEES OOK. Nieuwe details bekend in zaak-Raul (9): dochter van elf moest toekijken hoe lijkje broer in sportzak werd gedumpt

De feiten bleven erg lang onder de radar. Het lichaam werd pas gevonden na een zoektocht, die er kwam nadat een sms’je was opgedoken dat binnen de Roemeense familie van het jongetje circuleerde. Dat berichtje belandde uiteindelijk bij een oom, die zeer ongerust vanuit Duitsland naar ons land kwam om aangifte te doen van de verdwijning.

Opgepakt

De voorbije week werden de moeder en de 11-jarige zus van Raul opgepakt. Van de stiefvader was geen spoor, tot hij vrijdagavond in het Nederlandse Bakel opgepakt kon worden nadat een Europees aanhoudingsbevel uitgevaardigd was. “De verdachte wordt maandag voorgeleid voor de rechtbank in Amsterdam met het oog op zijn overlevering aan de Belgische autoriteiten”, aldus het parket.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten

Aangeboden door onze partners

Beste van Plus

Lees meer